Hjem Kontakt Om os Galleri Hanner Tæver Hvalpe Info Links

Kennel Kloverhorn

Om os:

Den første hund fik vi i 1978. Det var en blandingshund, halv schæfer og halv labrador og det var en hanhund. Bonzo som vi kaldte ham, var en dejlig hund, og efter at vi havde været på et af AOF's kurser, startede vi i DCH i Viborg.

DCH i Viborg blev hurtigt stedet hvor al fritid blev brugt, og de næste 5 år trænede jeg nye hundefolk til at starte med, for derefter at træne det der dengang var C holdet og senere et B hold.

Bonzo og jeg var til mange konkurrencer og en gang imellem vandt vi da også en præmie. Bonzo sluttede med at rykke op i A.

Som i så mange andre familier fik vi også børn, og for at få tid til børnene, stoppede jeg med at træne kursister samt Bonzo.

I 1990 flyttede hele familien til Hørning, hvor vi også bor i dag. Bonzo blev 14 1/2 år, da vi besluttede at nu var det tid at sige farvel. Det var en hård tid der kom herefter, for der manglede altså noget.

Vi besluttede os for at vi skulle have hund igen. Denne gang skulle det være en rigtig hund, så vi fik vores første schæferhund i 1993. Den første som vi købte var en hanhund, som desværre ikke kunne bruges p.g.a. for dårlige hofter.

Hanhunden blev solgt som familie hund og vi fik derefter en tæve Hornæs Kelly, som blev starten på vores kennel.

Vi laver kun hunde som opfylder de krav der stilles til en sund, psykefast og velfungerende schæferhund. Derfor avler vi kun på hunde der er avlskåret i Schæferhundeklubben eller som opfylder kravene i SV Tyskland (Tyske Schæferhundeklub).

For at en schæferhund kan blive avlskåret så skal den eksteriør mæssigt overholde standardbeskrivelsen for schæferhunde (sker på en udstilling hvor den skal have min. God), være godkendt med sunde hofter og albuer, bestå en UHP (cykle 20 km med hunden), bestå en færdselsprøve ( lydighed, væsentest, korrekt opførsel i by), bestå en IPO1 (Spor, lydighed, fosvarsarbejde), avlskåres (bestå forsvarsarbejde, væsentest, exteriørbeskrivelse).

Alle hvalpe er søde, men vi betragter det som useriøst, når der avles køkkenopdræt eller når der avles på hunde der kun er præmieret ved en DKK udstilling eller avlsgodkendt i DKK. At avlsmønstre en hund er ikke en garanti for at den senere vil blive avlskåret.

Når/hvis du køber en hvalp hos os, så opfylder vi de krav der stilles af schæferhundeklubben for Danmark og SV (tyske schæferhundeklub) Som godkendt opdrætter skal vi følge købeloven. Derudover så avler vi kun på top hanner og forsøger at lave psykefaste, velfungerende hunde som kan bruges både som familehunde, brugshunde og udstillingshunde.

En hvalp fra os er dyrlægekrontroleret og sælges med sunhedsattest og pas, forvaccination, 3 x ormekure. Når hvalpene er 6 uger tages de bl.a med i byen og med på træningspladsen.